Moviestuff Sniper - Transport issue

Forum covering all aspects of small gauge cinematography! This is the main discussion forum.

Moderator: Andreas Wideroe

Post Reply
supa8
Posts: 127
Joined: Sun Feb 09, 2003 4:18 pm

Moviestuff Sniper - Transport issue

Post by supa8 » Sun Mar 22, 2015 10:01 pm

Hi
I just got an issue with my Sniper HD pro, but the same issue could be with a Workprinter or even a Cinemate I guess.
After finishing converting a 50ft reel, as part of a batch, any new film I am feeding through is not transporting anymore. It is not budging and the advance claw keeps going, but the film doesn't.
Anyone has had that type of issue before?
I have attached an image of the inside of the device, in case anyone may have some feedback, or some knowledge on gaf projectors, from which these are built.
What I suspect might be happening is that through wear and tear (the brown oval piece in the centre maybe), the claw is not being pushed far enough any longer, to successfully transport the film.

I tried to adjust the gate's setting but no luck.

I do have another gaf projector here from which I could take parts if needs be.
I know the take up system on Moviestuff machines, as well as the light source are modified, but from what I can see, the claw/ transport seems to be pretty similar.
One difference I see is that the advance claw itself (long piece of metal running from the left of the framer to the film) is loose on the Moviestuff unit but fixed on the original gaf projector, via a small spring.

Any advice would be great, as I need to scan reels urgently.
Thank you for your advice/help
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

supa8
Posts: 127
Joined: Sun Feb 09, 2003 4:18 pm

Re: Moviestuff Sniper - Transport issue

Post by supa8 » Sun Mar 22, 2015 10:03 pm

Same image in smaller res
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
MovieStuff
Posts: 6113
Joined: Wed May 01, 2002 1:07 am
Real name: Roger Evans
Location: The wilds of Pipe Creek, Texas
Contact:

Re: Moviestuff Sniper - Transport issue

Post by MovieStuff » Sun Mar 22, 2015 10:46 pm

The spring at the back is broken. Simple fix. I will email you a photo.

Roger

supa8
Posts: 127
Joined: Sun Feb 09, 2003 4:18 pm

Re: Moviestuff Sniper - Transport issue

Post by supa8 » Mon Mar 23, 2015 12:36 pm

Thanks Roger. Sorted with a spare spring I had.
As the end of the spring was broken off, there wouldn't be any way to reattach it even with pliers I guess.
Where could I guess another replacement spring for the Gaf I took it out of?
Anyone has a broken gaf somewhere? Or could I get this from another broken projector maybe?

User avatar
MovieStuff
Posts: 6113
Joined: Wed May 01, 2002 1:07 am
Real name: Roger Evans
Location: The wilds of Pipe Creek, Texas
Contact:

Re: Moviestuff Sniper - Transport issue

Post by MovieStuff » Mon Mar 23, 2015 1:18 pm

You don't need a new spring. As noted in my email to you, all you have to do is put a new "hook" in the end of the spring with a pair of pliers and then attach to the claw arm like normal.

Roger

Post Reply