Bauer S709 XL Microcomputer
Moderator: Andreas Wideroe
-
- Real name: Vladimir Miskovic
Bauer S709 XL Microcomputer
Does this camera model can be used Kodak Ektachrome 100D? 8O
sorry for bad english
sorry for bad english
Re: Bauer S709 XL Microcomputer
Sure, why not?
I may sound stupid, but I hide it well.
http://www.gcmstudio.com
I think, only if it has a backlight button. otherwise it rates at 160
It has a manual exposure setting, which is always superior to automatic.
I may sound stupid, but I hide it well.
-
- Real name: Pavan Deep Singh
I use the Bauer 709, it has got a backlight button and I press it when shooting 100D, it espose the 200T film perfectly too. A very good camera.
P
P
-
Tnanks my friends 

-
Finally I bought the camera BAUER S 709 microcomputer,but I have a question?
Eyecup is not correct, cracked!Which corresponds to the camera to obtain????? :?
Eyecup is not correct, cracked!Which corresponds to the camera to obtain????? :?
-
...and film counter dont work 

- Andersens Tears
- Real name: Jamie Noakes
These are both common faults. I am not sure where you can obtain a NEW eyecup for the Bauer cameras, but I have got the small eye cup from a Nizo to work. Have you tried the camera with film?
- VladaS8
- Real name: Vladimir
I improved filmcounter. Films will come from Germany for two - three days, and I'll try 

-
- Real name: gbarac
- Location: Banja Luka, Republic of Srpska (Bosnia&Herzegovina)
Greetings from Republic of Srpska, a better part of Bosnia and Herzegovina! This is my first post...
Few months ago I was buy Bauer 715XL Microcomputer with a same problem - failure filmcounter... How I can fix this problem?
Veliki pozdrav iz Banjaluke svom kolegi po hobiju Vladi!
Few months ago I was buy Bauer 715XL Microcomputer with a same problem - failure filmcounter... How I can fix this problem?
Veliki pozdrav iz Banjaluke svom kolegi po hobiju Vladi!
- VladaS8
E cao.Znas kako,to i kod mene nije radilo,pa sam sam pazljivo otvorio onaj poklopac i sam popravio.Ta spravica za merenje trake se nalazi bas na njemu i moja pretpostavka je da to zakrzlja od stajanja i neupotrebe kamere.Ako budes hteo sam da popravis,prvo kad je otvoris moras da vodis racuna da ne pomeras onu dugmad (za sloumousn - sto pise 40 na njemu).Imas 4 mala srafica na poklopcu,ali su jebeno mali,pa jos i krstasti.Za to ti treba onaj malecki srafciger za casovnicare.Znaci pre nego sto otvoris poklopac npr. nek ti bude na 18 slicica u sek. i tako nek ostane i kad vracas,jer kad poklopac budes vracao, nece da ti legne na kuciste kamere,ako to dugmence u toku popravke,slucajno pomeris na 24.To nije problem.E sad - merac trake se nalazi na unutrasnjoj strani samog poklopca,i obicno je je zaglavljen negde na sredini (kao da je merac stao na pola filma),tako je bar bilo kod mene.Dakle pogledas gornju unutrasnju stranu poklopca i merac i videces mali feder povezan sa koncem,a taj konac lezi na jednoj maloj remenici,koja je uzljebana na jedan drugi plasticni deo ugradjen u kuciste kamere.Uzmes malo pa prodrkas tamo tu remenicu tj. okrenes vise puta kao da zatezes konac preko nje,a sa njom se i taj feder razvlaci.Pa onda pustis da je feder vrati,pa tako ponovis 10-ak puta,dok ne vidis da vise zapinje i da se feder sam od sebe vraca.Kad budes vracao poklopac,vodi racuna u kom se polozaju nalazi remenica,na koju se namotava konac,jer sad kad si je promuvao tamo - ovamo,ona vise nije u tom istom polozaju i nece leci na taj drugi plasticni deo koji je u kucistu.Ima onaj muski-zenski deo...znas na sta mislim - na spoljnoj strani remenice ima jedan okrugli izbaceni delic koji treba da udje u tu rupicu od tog drugog dela koji se nalazi u samoj kameri (dakle ne na poklopcu tamo gde je remenica,vec u kameri) i njega nastelujes po polozaju tog isturenog kurcica na remenici.Ta dva dela moraju da se pogode,jer poklopac nece leci na kuciste kako treba!I kad vracas poklopac samo legne jedno u drugo.Lepo zasrafis poklopac i to je to.Nije komplikovano ko sto izgleda,shvatices,samo vodi racuna,jer je dosta pipavo - elektronike da te bog sacuva!
Pozdrav
Pozdrav
Last edited by VladaS8 on Tue Aug 14, 2012 5:08 pm, edited 3 times in total.
- VladaS8
Ali da ti napomenem jednu stvar!
Ako nemas filma u kameri,ne ocekuj da ce da ti radi merac trake.Jer i sam si vido,da film leze na jedan mali deo (sto se nalazi u komori za film) koji pritiskom filma upada u kameru i tako se aktivira merac.Ustvari,to mozes da simuliras i bez filma - pritiskom prsta na to pljosnato dugmence.Aktiviras kameru i drzis prst na tom dugmetu dok merac ne dotera do kraja,a onda pustis dugme i trebalo bi da se merac vrati u prvobitni polozaj.
Ako nemas filma u kameri,ne ocekuj da ce da ti radi merac trake.Jer i sam si vido,da film leze na jedan mali deo (sto se nalazi u komori za film) koji pritiskom filma upada u kameru i tako se aktivira merac.Ustvari,to mozes da simuliras i bez filma - pritiskom prsta na to pljosnato dugmence.Aktiviras kameru i drzis prst na tom dugmetu dok merac ne dotera do kraja,a onda pustis dugme i trebalo bi da se merac vrati u prvobitni polozaj.
- VladaS8
Ustvari,bas sam sad na netu pronasao neke slike mehanizma za tvoju kameru.Nesto mi drugacije izgleda...nisam siguran,jebi ga.
A da ti nije samo spao konac sa remenice???Ali to opet ne mozes da vidis pre otvaranja.
A da ti nije samo spao konac sa remenice???Ali to opet ne mozes da vidis pre otvaranja.
- VladaS8
Ustvari,bas sam sad na netu pronasao neke slike mehanizma za tvoju kameru.Nesto mi drugacije izgleda...nisam siguran,jebi ga.